👉 Miten lisätä GDPR-yhteensopivat tietosuojakäytännöt WordPress-ohjelmassa (vaihe vaiheelta)

Joost Anounces WordPress teemat Yoast – Featured Image

Haluatko luoda WordPress-tietosuojasivun?

Ehkä olet kuullut BKT: stä viimeaikoina, eurooppalaista asetusta, jolla suojellaan EU: n kansalaisten yksityisyyttä ja haluamme luoda sivustosi WEB-yhteensopivaa tietosuojailmoitusta. Itse asiassa monet mainosohjelmat, kuten Google Adsense, pyytävät osallistuvilta verkkosivustoilta tietosuojasivun sisällyttämistä verkkosivustoihinsa.

Tässä artikkelissa näytämme, miten voit lisätä tietosuojakäytännön sivun WordPressiin.

Vastuuvapauslauseke: Emme ole lakimiehet. Sivustolla ei saa pitää mitään oikeudellista neuvontaa.

Mikä on tietosuojakäytäntö?

Yksityisyydensuoja-sivu on teille antama ilmoitus, jossa kerrotaan sivustossasi kerättyjä tietoja kävijöistä. Tämä sisältää tietoja, joita keräät evästeiden, rekisteröinnin, kommenttien, tilauslomakkeiden jne. Kautta. Yleensä sivuston omistajat keräävät nämä tiedot asentamalla web-analyysiohjelmat kuten Google Analytics tai tilastot. Käyttäjät toimittavat myös vapaaehtoisesti tietoja täyttämällä heidän tietojaan kommentteja, rekisteröintiä ja tilauslomakkeita.

Tietosuojalauseke on myös ilmoitus, jossa kerrotaan, miten käytät näitä tietoja. Esimerkiksi verkkosivustojen omistajat, jotka tarjoavat mainoksia kolmannen osapuolen verkkosivustojen kautta, jakavat nämä tiedot yleensä mainoskumppaneilleen. Jos rakennat sähköpostiosoitetta, sinun on varmistettava, että heidän sähköpostiosoitettaan ei myydä tai jakaa kolmannen osapuolen verkkosivustojen kanssa.

Haluatko luoda tietosuojasivun sivustossasi?

Monissa maissa (mukaan lukien Yhdysvallat) sivustot ovat lakisääteisiä, jotta ne voivat kertoa heille kerättyjä tietoja vierailijoistaan ​​ja siitä, miten näitä tietoja käytetään.

Lisäksi Euroopan unionin yleinen tietosuojadirektiivi (GDPR) tulee voimaan 25. toukokuuta 2018. Tämä asetus edellyttää, että sivuston omistajat pitävät sinua avoimesti siitä, miten keräät, käytät ja jaa EU: n kansalaisten henkilötietoja riippumatta siitä, missä yrityksesi on sijaitsevat. Jos yrityksesi ei noudata GDPR-vaatimusta, voit joutua kärsimään suurista sakkoista jopa 4 prosenttiin yhtiön vuotuisesta maailmanlaajuisesta liikevaihdosta eli 20 miljoonaa euroa (kumpi on suurempi).

Jotkut tapoja, joilla tyypillinen WordPress-verkkosivusto kerää käyttäjän tietoja, ovat:

WordPress-kommentit: Jos kommenttisi on otettu käyttöön sivustossasi, keräät myös henkilötietoja, kuten käyttäjien nimeä ja sähköpostiosoitetta. Kun olet kommentoinut verkkosivustoa, myös henkilökohtaiset tiedot tallennetaan selaimesi evästeisiin, joten kommentaattoreiden ei tarvitse lähettää niitä uudelleen seuraavan kerran. Tämä tekee kommentoinnin helpompaa WordPress-sivustoilla.

Google Analytics: Jos käytät Google Analyticsia WordPress-sivustossasi, voit seurata käyttäjien vuorovaikutusta. Voit esimerkiksi kerätä henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten IP-osoitteita, käyttäjätunnuksia ja evästeitä käyttäytymisen profilointia varten.

Yhteydenottolomakkeet: Jos tallennat yhteystietolomakkeen WordPressiin tai käytät tietoja markkinointitarkoituksiin, saatat haluta saada käyttäjiltä nimenomainen suostumus siihen.

Mainos: Jos käytät mainoksia kolmannen osapuolen verkkosivustojen, kuten Google AdSensen kautta, olet todennäköisesti jakamassa käyttäjän käyttäytymistietoja mainoskumppaneidesi kanssa.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos käytät verkkosivustoa, todennäköisesti keräät myös joitain käyttäjien henkilötietoja. Kun keräät käyttäjätietoja, on itsestään selvää, että sivustossasi on julkaistava tietosuojalauseke. Se suojaa yrityksesi laillisilta asioilta ja auttaa myös lisäämään käyttäjien luottamusta.

Nyt kun tiedät, miksi tarvitset tietosuojasivua verkkosivustollasi, kannattaa käydä hetken aikaa oppia GDPR: stä ja siitä, miten verkkosivustosi on yhteensopiva sen kanssa.

Mikä on GDPR-asetus?

Yleinen tietosuojadirektiivi (GDPR) on Euroopan unionin (EU) lainsäädäntö, joka tulee voimaan 25. toukokuuta 2018. Se edellyttää, että yritykset ja sivuston omistajat paljastavat, miten he keräävät, käyttävät ja jakavat käyttäjiensa henkilötietoja. Tavoitteena on antaa EU: n kansalaisille enemmän pääsyä ja valinnanvaraa siitä, miten heidän henkilökohtaisia ​​tietojaan kerätään, käytetään ja jaetaan.

Muista, että vaikka GDPR on eurooppalainen sääntely, se soveltuu kaikkiin verkkosivustoihin ja verkkoyrityksiin ympäri maailmaa, jotka keräävät, tallentavat ja käsittelevät henkilötietoja EU: n asukkaista riippumatta siitä missä yritys sijaitsee.

Tietenkin tämä laki koskee sinua myös, jos sivustosi houkuttelee kävijöitä Euroopan unionin maista.

Tarkempia tietoja on WordPressin ja GDPR: n noudattamisessa.

Mitä sinun tulisi sisällyttää tietosuojasivulle?

Yksinkertaisen WordPress-tietosuojasivun pitäisi sisältää seuraavat tiedot:

  • Tietoja sivustosi keräämistäsi tiedoista.
  • Selitä, miten keräät tietoja. Esimerkiksi se voisi olla sivuston lokit, evästeet, web-majakat, rekisteröinti- / rekisteröintilomakkeet, kommenttimuodot jne.
  • Jos käytät kolmannen osapuolen mainosverkostoja, kuten Google AdSense, saatat myös näyttää verkkosivustosi evästeitä ja verkkolähetyksiä kohdistettujen mainosten näyttämiseen.
  • Selitä, miksi keräät nämä tiedot. Tämä voi olla sivustosi parantamiseen, käyttökokemuksen parantamiseen jne.
  • Selitä, voisivatko käyttäjät poistaa tällaiset evästeet. Jos näin on, voit lisätä sivustosi ja ulkopuolisten mainostajien verkkosivustojen ulkopuolelle jättävät linkit.
  • Lopuksi kerro käyttäjillesi, miten heidän tulisi ottaa sinuun yhteyttä, jos heillä on tietosuojakysymyksiä koskevia kysymyksiä tai huolenaiheita.

Löydät kymmeniä WordPress-tietosuojaperiaatteita tai -malleja, joiden avulla voit helposti luoda WordPress-tietosuojasivun. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa oma sivustosi nimi, yrityksen nimi ja muut tiedot.Vaikka tietosuojapohjainen malli tai generaattori antaa sinulle pääsyn tietosuojatietojen luomiseen, voit myös parantaa sitä antamalla lisätietoja käyttämistäsi erilaisista käyttöliittymistä.

WordPressin versio 4.9.6 on yhdistetty tietosuojaperiaatteella, jonka avulla voit nopeasti luoda tietosuojasivusi verkkosivustollesi. Ennen kuin sukellat, voit tarkistaa tietosuojakäytännön sivun inspiraatiota varten.

Kun olet valmis, tutustu vaiheittaiseen oppaaseen, jotta voit luoda sivustosi tietosuojakäytännön.

Miten luodaan GDPR-yhteensopiva tietosuojailmoitus (vaihe vaiheelta)

Vaihe 1: Päivitä WordPress

WordPress 4.9.6 on tietosuoja- ja ylläpitotiedote, joka on yhdistetty tietosuojaperiaatteella. Se kannustaa sinua päivittämään sivustosi hyödyntämään uusia yksityisyysominaisuuksia.

Jos käytät WordPressin vanhempaa versiota sivustossasi, päivitä WordPress-ydintötiedostot ennen aloittamista.

Seuraavassa on muutamia WordPressin uusia ominaisuuksia, jotka ovat hyödyllisiä, jotta sivustosi on yhteensopiva kansainvälisten lakien, kuten GDPR: n kanssa.

Tietosuojakäytäntöjen Page Generator

Luo yksityisyydensuoja-sivu nopeasti navigoimalla Asetukset »Yksityisyys. (Seuraavassa vaiheessa selitetään enemmän tästä)

WordPress-kommentit

Oletusarvoisesti henkilökohtaiset tiedot, kuten nimi ja sähköpostiosoite, eivät enää tallennu selaimen evästeisiin. Käyttäjille annetaan valinta, haluavatko he tallentaa tiedot selaimen evästeeseen, jotta he voivat kommentoida.

Datan käsittely

Sivuston omistajat voivat nyt viedä zip-tiedoston, joka sisältää käyttäjien henkilötietoja, mukaan lukien WordPressin ja osallistuvien laajennusten keräämät tiedot. Voit myös poistaa yksittäisten käyttäjien henkilötietoja.

Vaihe 2: Luo tietosuojakäytäntö

Voit luoda tietosuojasivun kahdella tavalla: joko käyttämällä WordPressin tietosuojakäytännön oletuslukijaa tai käyttämällä lisäosia, kuten Automaattisia käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöjä.

Jos haluat käyttää oletushakemistoiminnon generaattoria, siirry osoitteeseen Asetukset »Yksityisyys. Voit nyt valita olemassa olevan sivun tai luoda uuden sivun tietosuojakäytännön näyttämiseksi.

Jos haluat luoda uuden tietosuojasivun, napsauta sitten Luo uusi sivu. Tämä luo automaattisesti tietosuojapohjan uudelle sivulle.

Uusi sivu sisältää ohjeet tietosuojakäytäntöjäsi koskevista ehdotuksista. On kuitenkin yksinomainen vastuu antaa tietosuojakysymyksesi tiedot ja pitää ne ajan tasalla ja tarkasti.

Tietosuojasivulla on useita osioita, kuten:

  • Kuka olemme: Tässä osassa verkkosivustosi URL-osoite määritetään automaattisesti. Sinun on lisättävä kaikki haluamasi lisätiedot.
  • Mitä henkilökohtaisia ​​tietoja kerätään ja miksi keräämme sitä: Tässä osassa on useita osia, kuten kommentteja, mediaa, yhteydenottolomakkeita, evästeitä, sulautettua sisältöä muista verkkosivustoista ja analyysit.
  • Missä lähetämme tietosi
  • Ja paljon enemmän.

Vaihe 3: Ymmärtää, mitä tietoja keräät WordPress-sivustossasi

Nyt, kun olet luonut perustan WordPress-tietosuojasivulle, seuraava asia, jonka sinun tarvitsee tehdä, on parantaa tietosuojakäytäntöä tarjoamalla lisää tietoja, joita se tarvitsee.

Oletusarvoisesti WordPress-tietosuojavaltuutettu kertoo, mitä henkilökohtaisia ​​tietoja WordPress-ydinohjelmisto kerää sivustoosi ja miksi se kerää. Voit esimerkiksi löytää WordPress-kommentteja, -materiaalia, evästeitä ja sulautettua sisältöä koskevan tietosuojakäytännön uuteen luotuun tietosuojakäytäntöön.

Samoin sinun on kirjoitettava, mitä muita tietoja verkkosivustosi kerää WordPress-teemasi, lisäosien ja kolmansien osapuolten palveluiden kautta.

Kerätyt tiedot kustakin verkkosivustosta voivat vaihdella käyttämiesi WordPress-laajennusten ja työkalujen mukaan. Seuraavassa on muutamia olennaisia ​​tiedonsiirtopolitiikkoja, jotka sinun on selitettävä WordPress-sivustossasi riippumatta siitä, mitä lisäosia käytät.

  • Analyticsin tietojen käyttökäytäntö
  • Yhteydenottolomakkeiden tiedonsiirtopolitiikka
  • Mainosten tietojen käyttökäytäntö

Vaihe 4: Paranna tietosuojakäytäntöä antamalla lisätietoja datan käytöstä

Nyt sinulla on käsitys siitä, mitä tietoja sivustosi kerää WordPress-laajennusten ja kolmannen osapuolen työkalujen kautta. Jotta GDPR-vaatimusten mukainen, on suositeltavaa käyttää WordPress-lisäosia ja työkaluja, jotka ovat yhteensopivia GDPR: n kanssa.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti, kuinka BKT-vaatimuksia noudatetaan, kun käytät Google Analyticsia, yhteystietolomakkeita ja Google AdSense -mainoksia verkkosivustollasi. Selitämme myös, mitä tietoja sinun on sisällytettävä tietosuojakäytäntöön kaikissa tapauksissa.

Google Analytics

Jos olet kuin useimmat sivuston omistajat, käytät todennäköisesti Google Analyticsin seurata ja kerätä käyttäjän vuorovaikutuksia sivustossasi. Käyttäytymisen profilointia varten Google Analytics kerää laajasti henkilötietoja, kuten IP-osoitteita, käyttäjätunnuksia ja evästeitä.

Jos haluat olla GDPR-vaatimusten mukainen, sinun on tehtävä jokin seuraavista:

  1. Anonymize data ennen varastoinnin ja käsittelyn aloittamista
  2. Lisää peittokuva sivustoon, joka ilmoittaa evästeistä ja pyytää käyttäjiltä suostumusta ennen seurantaa

Molemmat ovat vaikeita toteuttaa, jos et ole Analytics-asiantuntija tai WordPress-kehittäjä. Siksi suosittelemme aina, että asennat Google Analyticsin manuaalisen asennuksen sijaan.

Jos käytät MonsterInsights-sivustoa, paras WordPressin Google Analytics -lisäosa, se on helppo pysyä GDPR-yhteensopivana. Sinun tarvitsee vain asentaa EU-sääntöjen noudattamista koskeva lisäys, joka auttaa auttamaan edellä mainittua prosessia. Kun olet asentanut addon, sinulla on valinnan anonyyminä IP-osoitteita, poista käyttäjätunnusten seuranta, estää tekijän seuranta jne.

Katso lisätietoja tästä GDPR- ja MonsterInsights-artikkelista.

Valitsemasi vaihtoehtojen perusteella tietosuojasivullasi voit selittää, miten noudatat kansainvälisiä lakeja, kun kyse on Analyticsin tietojen käytöstä.

Yhteydenottolomakkeet

Jos käytät yhteystietolomaketta WordPress-sivustossasi ja tallennat lomaketiedot tai käytät tietoja markkinointitarkoituksiin, voit lisätä ylimääräisiä läpinäkyvyyttä sivustoosi.

WordPress-lomakkeiden käyttämiseen käytetään muutamia tapoja noudattaa kansainvälisiä lakeja, mukaan lukien GDPR:

  • Käyttäjien nimenomainen suostumus tallentaa tiedot ja käyttää niitä markkinointitarkoituksiin.
  • Poista evästeet, käyttäjätunnukset ja IP-seuranta lomakkeille.
  • Jos käytät SaaS-lomaketta, varmista, että sinulla on tietojenkäsittelysopimus lomakkeiden tarjoajien kanssa.

Jos haluat, että WordPress muodostaa GDPR-yhteensopivuuden, yksinkertaisesti lisäämällä vaadittu suostumus valintaruudun selkeällä selityksellä pitäisi olla tarpeeksi hyvä.

Kun WPForms on helpoin yhteydenotto WordPress-plugin, voit helposti lisätä GDPR-suostumuskentän lomakkeeseesi. Voit myös poistaa käyttäjän evästeet käytöstä, poistaa käyttäjän IP-kokoelman käytöstä ja poistaa merkinnät yhdellä klikkauksella.

Tietosuojakäytännöissään voit myös kertoa, miten olet edelleen kansainvälisten lakien mukaista, kun tietoja kerätään ja käytetään yhteystietojesi kanssa.

Mainos

Jos näytät mainoksia kolmannen osapuolen mainosverkostoissa, kuten Google AdSensessa, saatat haluta saada käyttäjät hyväksyvät evästeiden ja / tai verkkotietojen käyttö kerätä tietoja mainosten näyttämisprosessissa.

Voit tehdä tämän käyttämällä lisäosaa kuten Cookie Notice.

Vaihe 4: Lisää linkki tietosuojakäytäntöasi sivuun WordPressissä

Voit lisätä linkin tietosuojakäytäntöön muokkaamalla WordPress-sivuston alatunnisteen aluetta. Jos sinulla on widget-alue teemasi alatunnisteessa, voit vetää ja pudottaa tekstihakemiston lisätäksesi linkin tietosuojakäytäntöön.

Vaihtoehtoisesti voit myös luoda uuden valikon vierailemallaUlkonäkö »Valikot. Lisää linkkejä omaan, yhteystietoihin, käyttöehtoihin ja tietosuojakäytäntöihin tällä valikossa ja tallenna se sitten.

Sitten päätä eteenpäinUlkonäkö »Widgetit ja vetämällä ja pudottamalla mukautetut valikko-widgetit alatunnisteen sivupalkkiin. Valitse luomasi valikko ja tallenna widget.

Se siitä!

Toivomme, että tämä opas auttoi sinua luomaan WordPress-tietosuojasivun.

Voit myös tutustua oppaaseen parhaista Google Analyticsin WordPress-laajennuksista.

Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: